HAVEL & PARTNERS se po 1. pololetí 2019 blíží k nejvyšším ročním tržbám ve své historii

Praha, 29. 7. 2019

Největší česko-slovenská advokátní kancelář HAVEL & PARTNERS pokračuje v tomto roce ve výborných ekonomických výsledcích. Obrat HAVEL & PARTNERS za čisté právní služby se v prvním pololetí 2019 meziročně zvýšil o 11,4 %. Dvojciferným tempem rostly všechny tři klíčové kanceláře HAVEL & PARTNERS v Praze, Brně i  Bratislavě. Zvyšovala se také ziskovost, a to rychlejším tempem, než obrat.

„V loňském roce české kanceláře HAVEL & PARTNERS meziroční rostly o téměř 11 % a kancelář v Bratislavě dokonce o 20 %. Výsledky prvního pololetí letošního roku s růstem přes 11 % zatím indikují, že se nám podařilo tento pozitivní trend udržet. Pokud budeme stejně aktivní i ve druhé polovině roku, mohly by letošní tržby HAVEL & PARTNERS za čisté právní služby výrazně přesáhnout 700 mil. Kč. Dohromady s inkasní agenturou Cash Collectors by se měly dostat přes 850 mil. Kč, což by byl nejlepší ekonomický výsledek v naší osmnáctileté historii,“ říká k vynikající ekonomické efektivitě kanceláře její řídící partner Jaroslav Havel.

Výnosy HAVEL & PARTNERS rostou nepřetržitě od vzniku kanceláře v roce 2001. Přispívá k tomu především poskytování právních služeb předním českým, slovenským i mezinárodním společnostem a  českým a slovenským podnikatelům, včetně cca třetiny nejbohatších Čechů a Slováků. Klíčovými poradenskými oblastmi zůstávají fúze a akvizice, právní a daňové strukturování osobního majetku či nemovitostní projekty. Již delší dobu také významně roste skupina zabývající se soutěžním právem a soutěžní ekonomií, restrukturalizacemi a insolvencemi či soudními spory a arbitrážemi.

„V současné době máme nejnižší dobrovolnou fluktuaci seniorních právníků v naší historii blížící se úrovni 5 %. Stabilita a vysoká expertní úroveň všech našich týmů v kombinaci s individuálním přístupem ke klientům a rozvoji strategického partnerství s nimi je naší hlavní konkurenční výhodou. Vážíme si toho, že nám důvěřují nejenom úspěšné společnosti a privátní klienti, ale i zahraniční advokátní kanceláře, které nás stále častěji zapojují do nejrůznějších mezinárodních projektů a přeshraničních transakcí,“shrnuje hlavní důvody úspěšného období Jaroslav Havel.