Do HAVEL & PARTNERS nastoupil Vladek Krámek, dlouholetý ředitel právního a compliance oddělení společnosti Fincentrum

Praha, 23. 5. 2019

altNejvětší česko-slovenská advokátní kancelář HAVEL & PARTNERS opět personálně posiluje. Po příchodu zkušeného manažera a in-house právníka Josefa Adama, o němž jsme informovali v tiskové zprávě zde, nastoupil v průběhu května na pozici counsel také Vladek Krámek, dlouholetý ředitel právního a compliance oddělení společnosti Fincentrum a člen jejího představenstva.

„Vladek je výrazná posila našeho týmu zaměřeného na poradenství privátním klientům. Těch máme dohromady kolem 250 a patří mezi ně nejvýznamnější čeští a slovenští podnikatelé, vlastníci rodinných firem, vrcholoví manažeři a významné osobnosti veřejného života, včetně umělců a špičkových sportovců. Naše služby sestavované přesně na míru využívá i cca třetina nejbohatších Čechů a Slováků a jejich rodin. Vzhledem k tomu, že těchto nejbohatších klientů v posledních letech neustále přibývá, posilujeme průběžně i náš právně-daňový tým, který momentálně čítá přes 20 seniorních právníků. Vladek se ale zapojí také do projektů dalšího z našich největších a nejzkušenějších týmů – poradenské skupiny pro oblast bankovnictví a financí,“ říká k angažmá nového kolegy řídící partner kanceláře Jaroslav Havel.

Před nástupem do HAVEL & PARTNERS působil Vladek Krámek od roku 2007 ve skupině Fincentrum. Se svým týmem měl na starosti komplexní právní agendu společností skupiny Fincentrum v Čechách i na Slovensku, včetně agendy compliance a AML. Jeho hlavním úkolem bylo udržovat nastavení společností v souladu s neustále se vyvíjející národní i evropskou legislativou a implementovat veškeré změny do obchodních procesů jednotlivých společností.

Vladek vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kde také získal v roce 2008 titul doktora práv v oboru mezinárodního práva. V letech 2005–2007 působil dva roky v přední české advokátní kanceláři PRK Partners. Hovoří plynně anglicky. Ve volném čase hraje golf.