Dušan Sedláček je spoluautorem nové publikace Nakladatelství C. H. Beck Transformace a restrukturalizace podniku

Praha, 27. 3. 2018

altV Nakladatelství C. H. Beck vyšla v březnu tohoto roku nová kniha Transformace a restrukturalizace podniku. Jejím spoluautorem je partner HAVEL & PARTNERS Dušan Sedláček, přední odborník na insolvenční řízení a restrukturalizace podniků.

Publikace, kterou editoval ekonom Jaroslav Schönfeld a do níž dále přispěli insolvenční správce Lee Louda a ekonomové Luboš Smrčka a Michal Kuděj, přináší velmi detailní pohled na otázky transformace a restrukturalizace podniku doplněné o rozsáhlé případové studie konkrétních podniků, které se dostaly do ekonomické krize.

altDušan Sedláček se zaměřuje na oblast restrukturalizací a insolvenčního řízení, na řešení sporů v soudních a arbitrážních řízeních a na závazkové právo. Má rozsáhlé zkušenosti s insolvenčním řízením, a to jak při zastupování věřitelů (včetně významných bankovních institucí) při uplatňování jejich práv, tak při poradenství českým i zahraničním klientům v souvislosti s restrukturalizací jejich podniků či řešením úpadkové situace. Dále se podílel na zastupování specializovaných státních institucí při prodeji portfolií nedobytných pohledávek finančním investorům a účastnil se také řady prodejů pro tuzemské a zahraniční investory. V oblasti insolvenčního práva i v dalších oblastech své specializace publikuje a přednáší v České republice i v zahraničí. Je členem vědecké rady Centra restrukturalizace a insolvence Harryho Pollaka IEM při Podnikohospodářské fakultě Vysoké škole ekonomické v Praze a členem profesní organizace Turnaround Management Association ČR.